Dla nas liczy się tylko najwyższa jakość!
Dostarczamy produkty ekologiczne tylko sprawdzonych producentów
Nasiona szalwii hiszpańskiej można spożywać na surowo, zmielone lub po namoczeniu w wodzie. (...)
Zobacz szczegółyJagody goji sa jednymi z najbardziej odżywczych produktów na świecie. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne kawałki suszonego mango nadadzą twoim śniadaniom i deserom nowy, tropikalny smak. (...)
Zobacz szczegółyMigdały to najszlachetniejsze z orzechów. Łagodzą stres i koją nerwy, dlatego polecane są jako przekąska. (...)
Zobacz szczegółyMąkę migdałową wykonuje się poprzez mielenie nieprażonych obranych nasion migdałowca. (...)
Zobacz szczegółyRoślinny skarb przypominający jeżyny. Morwa doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne orzechy brazylijskie to skarbnica selenu o delikatnym, łagodnym smaku. (...)
Zobacz szczegółyOrzechy laskowe dobrze komponują się z potrawami słodkimi oraz słono-pikantni. Mogą być składnikiem sałatek, dodatkiem do białych mięs czy makaronów. Zmielone sprawdzą się także przy wypieku ciast. (...)
Zobacz szczegółyOrzechy włoskie mają słodko-gorzki smak. Zawartość tłuszczy sprawia, że mogą zastąpić ryby w diecie. (...)
Zobacz szczegółyEkologizne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Dodane do muesli, zupy lub surówki będą stanowiły nie tylko doskonały walor smakowy, ale także wzbogacą posiłek o potrzebną dawkę mikroelementów. (...)
Zobacz szczegółyMigdały to pożywny smakołyk do przegryzania o każdej porze dnia. Polecamy jako przekąskę, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczny sezam biały łuskany może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Prażone nasiona można zmielić razem z oliwą uzyskując tahini, czyli pastę sezamową. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczny sezam biały niełuskany może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. (...)
Zobacz szczegółyWiórki kokosowe otrzymuje się z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Często stosowane są jako dodatek do ciast, ciastek i rozmaitych batoników oraz sałatek. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczna żurawina od wieków była stosowana w medycynie. Polecamy ją jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów, ale również jako składnik sosów i potraw mięsnych. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne daktyle bez pestek mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska, zamiennik słodyczy lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Są szczególnie polecane dla sportowców. (...)
Zobacz szczegółySuszone figi odznaczają się największą zawartością wapnia ze wszystkich owoców, posiadają go prawie tyle samo co w szklance mleka! Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Polecamy jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, potraw zbożowych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba, ciast i puddingów. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne suszone morele są doskonałą przekąską i z powodzeniem zaspokajają ochotę na coś słodkiego, świetnie sprawdzają się również jako dodatek do potraw mięsnych. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczny sezam czarny niełuskany odznacza się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne śliwki kalifornijskie poprawiają apetyt i działają korzystnie na trawienie. Polecamy spozywać je jako przekąskę, w formie kompotu lub deserów. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. (...)
Zobacz szczegółyMąka jaglana po połączeniu z innymi mąkami doskonale nadaje się do wypieków, naleśników, pieczywa, a także do zagęszczania zup i sosów ponieważ nie tworzy grudek. Charakteryzuje się orzechowym aromatem. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne musli zbożowe to doskonała propozycja na pełnowartościowe śniadanie. Idealnie kompouje się z mlekiem lub jogurtem. Wkład owocowy wzbogaca posiłek w cenne witaminy i egzotyczny smak. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne musli zbożowe to doskonała propozycja na pełnowartościowe śniadanie. Idealnie kompouje się z mlekiem, jogurtem. Dodatek amarantusa znacznie podnosi wartość odżywczą posiłku. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne musli zbożowe to doskonała propozycja na pełnowartościowe śniadanie. Idealnie kompouje się z mlekiem lub jogurtem. Wkład owocowy wzbogaca posiłek w cenne witaminy. (...)
Zobacz szczegółyCukier trzcinowy zawojował kuchnie świata. Wydaje się być mniej słodszy i mieć subtelniejszy smak niż zwykły biały cukier. Ma też mniej kalorii niż biały cukier. (...)
Zobacz szczegółyNasiona lnu należą do rodziny superfoods. Mają wszechstronne zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Najlepiej przyswajalną formą są mielone ziarna. (...)
Zobacz szczegółyNasiona lnu należą do rodziny superfoods. Mają wszechstronne zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Najlepiej przyswajalną formą są mielone ziarna. (...)
Zobacz szczegółyMąka ryżowa pełnoziarnista ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów, ale też kotletów wegetariańskich i chleba (...)
Zobacz szczegółyOtręby są źródłem cennego błonnika, zapewniają uczucie sytości dlatego polecane sa dla osób odchudzających się. Dobrze komponują się z mlekiem, mogą być dodatkiem do panierki, ciast, chleba. (...)
Zobacz szczegółyPłatki gryczane można spożywać samodzielnie, jako dodatek do innych płatków lub mogą zastąpić mąkę. Po ugotowaniu stają się lekko słodkawe, o delikatnym smaku. Proponujemy podawać je z owocami. (...)
Zobacz szczegółyPłatki jaglane otrzymuje się z gniecionych ziaren prosa. Charakteryzują się chrupką strukturą. Dobrze komponują się z mlekiem, jogurtem lub owocami. (...)
Zobacz szczegółyPłatki kukurydziane są pożywne i lekkostrawne. Polecamy jako dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu. (...)
Zobacz szczegółyPłatki orkiszowe są lekkie, chrupiące i o orzechowym smaku. Dobrze komponują się z innymi płatkami, mlekiem, jogurtem lub owocami (...)
Zobacz szczegółyPłatki owsiane można spożywać samodzielnie lub jako dodatek do innych płatków Dobrze komponują się z innymi płatkami, mlekiem, jogurtem lub owocami. (...)
Zobacz szczegółyRyż basati pełnoziarnisty stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Idealnie nadaje się do białego mięsa, sałatek, dań egzotycznych i deserów. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne pestki słonecznika są źródłem zdrowych tłuszczy, mają właściwości oczyszczające organizm. Polecamy je jako smaczny dodatek do sałatek, surówek, pieczywa. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. (...)
Zobacz szczegółyKasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Jest ona grubsza i ma wyraźniejszy smak niż kuskus. (...)
Zobacz szczegółyW kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczna fasolka adzuki ma słodko - orzechowy smak. Spożywa się ją jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczna kasza gryczana niepalona jest produktem łatwostrawnym i niskokalorycznym. Polecamy ją do obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. (...)
Zobacz szczegółyKaszę gryczaną paloną polecamy do obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. (...)
Zobacz szczegółyLekka ekologiczna kasza jęczmienna stosowana jest do dań głównych i zup kuchni polskiej. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Najczęściej mieszana z innymi mąkami stosowana do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, placków oraz chleba. (...)
Zobacz szczegółyRyż biały basmati stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Idealnie nadaje się do białego mięsa, sałatek, dań egzotycznych i deserów. (...)
Zobacz szczegółyNazwa ekologicznej soczewicy czarna beluga nawiązuje do kawioru ponieważ wyglądem przypomina właśnie ten produkt. Jest wspaniałym dodatkiem do zup, jednogarnkowych dań, a także pikantnych przekąsek. (...)
Zobacz szczegółyCzerwona soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup, dodatkiem do sałatek i past kanapkowych. (...)
Zobacz szczegółySoczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczną mąkę pszenna luksusową poleca się zazwyczaj do ciast drożdżowych, racuchów i pączków. Można ją również wykorzystać do wyrobu różnorodnych klusek. (...)
Zobacz szczegółyEkologiczne orzechy nerkowca odznaczają się delikatnym, słodkim smakiem wspomagają walkę z cukrzycą i nadwagą. Orzechy nerkowca można jeść prażone, solone, w deserach, ciastach lub z warzywami. (...)
Zobacz szczegóły