Dla nas liczy się tylko najwyższa jakość!

Dostarczamy produkty ekologiczne tylko sprawdzonych producentów

EKOLOGICZNE NASIONA CHIA

Nasiona szalwii hiszpańskiej można spożywać na surowo, zmielone lub po namoczeniu w wodzie. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE JAGODY GOJI

Jagody goji sa jednymi z najbardziej odżywczych produktów na świecie. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE MANGO SUSZONE

Ekologiczne kawałki suszonego mango nadadzą twoim śniadaniom i deserom nowy, tropikalny smak. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE MIGDAŁY

Migdały to najszlachetniejsze z orzechów. Łagodzą stres i koją nerwy, dlatego polecane są jako przekąska. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE MIGDAŁY MIELONE (MĄKA MIGDAŁOWA)

Mąkę migdałową wykonuje się poprzez mielenie nieprażonych obranych nasion migdałowca. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA MORWA BIAŁA SUSZONA

Roślinny skarb przypominający jeżyny. Morwa doskonale sprawdza się również jako składnik sałatek, kompotów, dżemów, marmolad, win i likierów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE ORZECHY BRAZYLIJSKIE

Ekologiczne orzechy brazylijskie to skarbnica selenu o delikatnym, łagodnym smaku. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE ORZECHY LASKOWE

Orzechy laskowe dobrze komponują się z potrawami słodkimi oraz słono-pikantni. Mogą być składnikiem sałatek, dodatkiem do białych mięs czy makaronów. Zmielone sprawdzą się także przy wypieku ciast. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE ORZECHY WŁOSKIE

Orzechy włoskie mają słodko-gorzki smak. Zawartość tłuszczy sprawia, że mogą zastąpić ryby w diecie. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PESTKI DYNI CIEMNOZIELONE

Ekologizne pestki dyni to wyśmienita przekąska dla każdego. Dodane do muesli, zupy lub surówki będą stanowiły nie tylko doskonały walor smakowy, ale także wzbogacą posiłek o potrzebną dawkę mikroelementów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PŁATKI MIGDAŁOWE (MIGDAŁY CIĘTE)

Migdały to pożywny smakołyk do przegryzania o każdej porze dnia. Polecamy jako przekąskę, a także jako dodatek do wypieków, deserów, musli, do porannej owsianki. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY SEZAM BIAŁY ŁUSKANY

Ekologiczny sezam biały łuskany może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. Prażone nasiona można zmielić razem z oliwą uzyskując tahini, czyli pastę sezamową. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY SEZAM BIAŁY NIEŁUSKANY

Ekologiczny sezam biały niełuskany może stanowić smaczny dodatek do sałatek, chleba i różnych dań. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE WIÓRKI KOKOSOWE

Wiórki kokosowe otrzymuje się z wysuszonego i startego miąższu orzecha kokosowego. Często stosowane są jako dodatek do ciast, ciastek i rozmaitych batoników oraz sałatek. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA ŻURAWINA SUSZONA

Ekologiczna żurawina od wieków była stosowana w medycynie. Polecamy ją jako dodatek do deserów, płatków śniadaniowych, ciast, lodów, ale również jako składnik sosów i potraw mięsnych. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE DAKTYLE BEZ PESTEK SUSZONE

Ekologiczne daktyle bez pestek mogą być stosowane jako samodzielna słodka przekąska, zamiennik słodyczy lub jako dodatek do porannej owsianki, deserów, ciast, powideł i wszelkiego rodzaju potraw. Są szczególnie polecane dla sportowców. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA FIGA SUSZONA

Suszone figi odznaczają się największą zawartością wapnia ze wszystkich owoców, posiadają go prawie tyle samo co w szklance mleka! Polecamy jako dodatek do porannej owsianki, ciast, deserów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY LEN MIELONY

Ekologiczny len mielony uzyskany z nasion lnu brązowego. Polecamy jako posypkę do wszelkiego rodzaju dań ciepłych, potraw zbożowych, sałatek, musli, zup oraz jako składnik chleba, ciast i puddingów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE MORELE SUSZONE

Ekologiczne suszone morele są doskonałą przekąską i z powodzeniem zaspokajają ochotę na coś słodkiego, świetnie sprawdzają się również jako dodatek do potraw mięsnych. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY SEZAM CZARNY NIEŁUSKANY

Ekologiczny sezam czarny niełuskany odznacza się lekko orzechowym, słodkim smakiem. Po uprażeniu może stanowić smaczny i ciekawy kolorystycznie dodatek do potraw z warzyw i zup. Doskonale komponuje się z mięsem i rybami. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE ŚLIWKI KALIFORNIJSKIE BEZ PESTEK

Ekologiczne śliwki kalifornijskie poprawiają apetyt i działają korzystnie na trawienie. Polecamy spozywać je jako przekąskę, w formie kompotu lub deserów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA KASZA JAGLANA

Ekologiczna kasza jaglana otrzymana z łuszczonego prosa. Doskonała na śniadanie z suszonymi owocami. W wersji wytrawnej może być podawana z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA MĄKA JAGLANA

Mąka jaglana po połączeniu z innymi mąkami doskonale nadaje się do wypieków, naleśników, pieczywa, a także do zagęszczania zup i sosów ponieważ nie tworzy grudek. Charakteryzuje się orzechowym aromatem. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE MUSLI TROPIKALNE

Ekologiczne musli zbożowe to doskonała propozycja na pełnowartościowe śniadanie. Idealnie kompouje się z mlekiem lub jogurtem. Wkład owocowy wzbogaca posiłek w cenne witaminy i egzotyczny smak. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE MUSLI ZBOŻOWE

Ekologiczne musli zbożowe to doskonała propozycja na pełnowartościowe śniadanie. Idealnie kompouje się z mlekiem, jogurtem. Dodatek amarantusa znacznie podnosi wartość odżywczą posiłku. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE MUSLI OWOCOWE

Ekologiczne musli zbożowe to doskonała propozycja na pełnowartościowe śniadanie. Idealnie kompouje się z mlekiem lub jogurtem. Wkład owocowy wzbogaca posiłek w cenne witaminy. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY

Cukier trzcinowy zawojował kuchnie świata. Wydaje się być mniej słodszy i mieć subtelniejszy smak niż zwykły biały cukier. Ma też mniej kalorii niż biały cukier. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY LEN BRĄZOWY (SIEMIĘ LNIANE)

Nasiona lnu należą do rodziny superfoods. Mają wszechstronne zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Najlepiej przyswajalną formą są mielone ziarna. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY LEN ZŁOTY

Nasiona lnu należą do rodziny superfoods. Mają wszechstronne zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Najlepiej przyswajalną formą są mielone ziarna. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA MĄKA RYŻOWA PEŁNOZIARNISTA

Mąka ryżowa pełnoziarnista ma delikatnie słodkawy smak, więc nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów, ale też kotletów wegetariańskich i chleba (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE OTRĘBY OWSIANE

Otręby są źródłem cennego błonnika, zapewniają uczucie sytości dlatego polecane sa dla osób odchudzających się. Dobrze komponują się z mlekiem, mogą być dodatkiem do panierki, ciast, chleba. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PŁATKI GRYCZANE

Płatki gryczane można spożywać samodzielnie, jako dodatek do innych płatków lub mogą zastąpić mąkę. Po ugotowaniu stają się lekko słodkawe, o delikatnym smaku. Proponujemy podawać je z owocami. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PŁATKI JAGLANE

Płatki jaglane otrzymuje się z gniecionych ziaren prosa. Charakteryzują się chrupką strukturą. Dobrze komponują się z mlekiem, jogurtem lub owocami. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PŁATKI KUKURYDZIANE

Płatki kukurydziane są pożywne i lekkostrawne. Polecamy jako dodatek do mleka, napoju zbożowego lub jogurtu. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PŁATKI ORKISZOWE

Płatki orkiszowe są lekkie, chrupiące i o orzechowym smaku. Dobrze komponują się z innymi płatkami, mlekiem, jogurtem lub owocami (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PŁATKI OWSIANE

Płatki owsiane można spożywać samodzielnie lub jako dodatek do innych płatków Dobrze komponują się z innymi płatkami, mlekiem, jogurtem lub owocami. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE PŁATKI ŻYTNIE

(...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY RYŻ BASMATI PEŁNOZIARNISTY

Ryż basati pełnoziarnisty stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Idealnie nadaje się do białego mięsa, sałatek, dań egzotycznych i deserów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY SŁONECZNIK ŁUSKANY

Ekologiczne pestki słonecznika są źródłem zdrowych tłuszczy, mają właściwości oczyszczające organizm. Polecamy je jako smaczny dodatek do sałatek, surówek, pieczywa. Wyśmienicie smakuje uprażony na patelni. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA KASZA BULGUR

Kasza bulgur jest otrzymywana z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy durum - najbardziej wartościowej odmiany pszenicy. Jest ona grubsza i ma wyraźniejszy smak niż kuskus. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA CIECIERZYCA

W kuchni arabskiej ciecierzycę wykorzystuje się do przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA FASOLKA ADZUKI

Ekologiczna fasolka adzuki ma słodko - orzechowy smak. Spożywa się ją jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past, pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA KASZA GRYCZANA NIEPALONA

Ekologiczna kasza gryczana niepalona jest produktem łatwostrawnym i niskokalorycznym. Polecamy ją do obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA KASZA GRYCZANA PALONA

Kaszę gryczaną paloną polecamy do obiadów w połączeniu z warzywami lub gulaszem oraz jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych i pasztetów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA KASZA JĘCZMIENNA

Lekka ekologiczna kasza jęczmienna stosowana jest do dań głównych i zup kuchni polskiej. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA MĄKA GRYCZANA PEŁNOZIARNISTA

Ekologiczna mąka gryczana pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna gryki niepalonej. Najczęściej mieszana z innymi mąkami stosowana do wyrobu ciasta naleśnikowego, makaronu, klusek, placków oraz chleba. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNY RYŻ BASMATI BIAŁY

Ryż biały basmati stanowi najszlachetniejszą odmianę ryżu na świecie. Charakteryzuje się subtelnym orzechowym smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Idealnie nadaje się do białego mięsa, sałatek, dań egzotycznych i deserów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA SOCZEWICA CZARNA BELUGA

Nazwa ekologicznej soczewicy czarna beluga nawiązuje do kawioru ponieważ wyglądem przypomina właśnie ten produkt. Jest wspaniałym dodatkiem do zup, jednogarnkowych dań, a także pikantnych przekąsek. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA SOCZEWICA CZERWONA

Czerwona soczewica łatwo się rozgotowuje, dlatego jest idealnym składnikiem zup, dodatkiem do sałatek i past kanapkowych. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA SOCZEWICA ZIELONA

Soczewica zielona odznacza się bardzo delikatnym smakiem i po ugotowaniu nie rozpada się, lecz zachowuje sypkość. Można przygotować na jej bazie pasty kanapkowe lub farsz do pierogów czy krokietów. (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNA MĄKA PSZENNA TYP 550

Ekologiczną mąkę pszenna luksusową poleca się zazwyczaj do ciast drożdżowych, racuchów i pączków. Można ją również wykorzystać do wyrobu różnorodnych klusek.  (...)

Zobacz szczegóły

EKOLOGICZNE ORZECHY NERKOWCA

Ekologiczne orzechy nerkowca odznaczają się delikatnym, słodkim smakiem wspomagają walkę z cukrzycą i nadwagą. Orzechy nerkowca można jeść prażone, solone, w deserach, ciastach lub z warzywami. (...)

Zobacz szczegóły