Dla nas liczy się tylko najwyższa jakość!
Dostarczamy produkty ekologiczne tylko sprawdzonych producentów
Nabiał kozi to cenny produkt spożywczy ze względu na swoje walory smakowe i właściwości.
Mleko kozie jest podobne w składzie do mleka krowiego, posiada jednak kilka znaczących różnic. Zawiera więcej witamin i soli mineralnych, znacznie mniej cukru (laktozy), więcej wapnia, potasu i fosforu. Ponadto znajduje się w nim łatwo przyswajalne żelazo oraz witaminy: A, PP, C I z grupy B, a także enzymy glutationowe.
Ekologiczne mleko kozie Nadechser produkowane przez kontrolowane gospodarstwa ekologiczne o zawartości tłuszczu minimum 3%.100 ml koziego MLEKA ekologicznego to 61 . Zawiera ponad 3 g białka, prawie 4,5 g węglowodanów i 3 g tłuszczu (na 100 ml), Certyfikowane MLEKO kozie bio jest pożywne i smaczne. Jest lekkostrawne, w dodatku jest idealnym produktem dla małych dzieci - nie tylko dlatego, że sprawdzi się w przypadku nietolerancji krowiego MLEKA, ale również dlatego, że jego skład jest zbliżony do MLEKA matki. W kozim mleku ekologicznym odnajdziemy wiele witamin oraz dużą ilość wapnia. Jest przeznaczone dla osób borykających się z anemią, a to za sprawą takich składników jak żelazo.
W ofrcie równiez ekologiczne mleko kozie hispańskiego producenta Cantero de Letur. Zawiera 20% więcej wapnia niż mleko krowie.
Produkty kozie z gospodarstwa Jasionek to świetny element diety osób z nietolerancją laktozy oraz skazą białkową, a także wszystkich szukających alternatywy dla MLEKA krowiego.